Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2018. Július
HKSzeCsPSzoV
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Támogatók

Galéria2017.05.11

A 80. születésnapját ünneplő kerületet köszöntöttük a Gondozóházban2018.06.21

Különleges év az idei, hiszen kerületünk idén ünnepli a 80. születésnapját. Ezt mi is szerettük volna különlegessé tenni, illetve különlegesen megünnepelni. Ünneplőbe öltöztettük a Gondozóházat, de még a kert is különleges díszt kapott. Ügyes "saját kertészeink" varázslatos vírág díszt ültettek. Ünnepségünket Tóthné Urbán Ilona nyitotta meg, és Józsa Sándor Tanár úr vezette le. Isteni finom babgulyást főztünk, tortát szolgáltunk fel 80 szál gyertyával. :) Vendégünk volt Varga Zsanett képviselőasszony, aki köszöntötte a kerületet és egy gyönyörű virágcsokorral az idén szintén 80.születésnapját ünneplő lakónkat, Szántai Sándorné, Erzsi nénit. Meghívtuk Portisch Lajost, aki Budapest és a kerület díszpolgára, olimpiai bajnok, kilencszeres magyar bajnok, nemzetközi sakknagymester és nem utolsó sorban operaénekes is, ezért gyönyörű opera áriákat adott elő nekünk. Zongorán kísérte Hegedűs Valér zongoraművész. Portisch úrral később 7 bátor lakó és dolgozó szimultán sakkozott, addig a többiek asztaltársaságonkéntii csoportokban toto-lottóztak. 13+1 kérdésre vártunk helyes válaszokat. Az első három helyezett asztaltársaságnál ülők ajándékot kaptak. Az Intézetvezetőnő, kis füzetet ajándékozott minden lakónak és vendégnek, amiben a lakók kerülethez fűződő emlékeit nyomtattuk ki. A zenei háttérről és a talpalávaló muzsikákról ismét Kremsner József gondoskodott. Az ünnepség után táncra is perdültünk. :)

Anyák napi ünnepség a Gondozóházban 20182018.05.06

2018.05.04-én, gyönyörű, napsütéses pénteken tartottuk az Anyák napi ünnepséget. Sokat készültünk, hogy méltóképpen köszönthessük a Gondozóházban lakó édesanyákat, akik igazából már nagymamák, déd és üknagymamák :) Sok vendéget köszönthettünk, akik részesei szerettek volna lenni a köszöntésnek, velünk ünnepeltek, könnyeztek. Az ünnepséget Jósa Sándor Tanár úr cerebrálta le. Gondozónők sora mondott verset, illetve szavalt két gondozónő kislánya is. A zenei háttérről Kremsner József gondoskodott. Az ünnepi műsor után, sok éves hagyomány szerint elsőként Gondozóházunk legidősebb édesanyját, a 97 éves Goron Jánosné Ilonka nénit köszöntöttük. Ezután a gondozónők minden édesanyának egy szál virággal kedveskedtek, majd kellemes zenéket, nótákat hallgattunk sötétedésig.

80 éves a kerület2018.04.22

A Gondozóházban 80db örökzöldet ültettek a lakók, így köszöntve a születésnapját ünneplő 13. kerületet.

Álarcos jelmezbál a Gondozóházban2018.03.17

Ha február, akkor farsangolunk! Idén is sok gondozott és dolgozó öltözött maskarába, így búcsúztattuk a telet. Vidámság és kacagás kísérte a jobbnál jobb jelmezes produkciókat. Láttunk száguldó trabantot, vánszorgó porschét, diákokat, tanárokat, vicces takarítónőket, humoros éttermi, majd adóbevallási jelenetet. Énekelt nekünk a gondozónők gospel kórusa de nem hiányozhatott a cirkuszi produkció, de még a pápa sem. Ettünk fánkot, mert anélkül nem farsang a farsang, majd a műsor végén táncoltunk, kifulladásig :)

Karácsonyi ünnepség volt a Gondozóházban2018.01.12

Végre ez a nap is eljött. Nagyon vártuk, mert szerintünk a karácsony az év egyik legszebb ünnepe. Meghitt, szeretetteljes, bensőséges. Gondozóházunkat lakóink segítségével, nagy örömmel díszítettük, miközben és szívünk is ünneplőbe öltözött. Rendkívül sok látogató jött el, hogy bent lakó szülőjével, nagyszülőjével, dédszülőjével együtt lehessen ezen a szép napon. Az ünnepséget Tóthné Urbán Ilona nyitotta meg, majd különleges műsort adott elő Ötvös Csilla, a Magyar Állami Operaház Bartók-Pásztor díjas énekesnője és vendégei : Farkas Tamás, Pogány Éva és Kiss Bernadett Vivien. Operett betétdalokat, nótákat hallhattunk, majd karácsonyi énekeket közösen énekeltünk a Művészekkel. Verseket szavalt Kovács Dóri, Kovács Ildikó gondozónő kis vendége, Mészáros Györgyné, Mária néni lakónk pedig egy ismeretlen szerző versét mondta el, A szegény favágó karácsonyfáját. Az ünnepség végén minden lakónk kezébe egy kis ajándék került, majd a vendégeinkkel együtt, az ebédlőben és az emeleti társalgóban egy kis állófogadáson ettünk-ittunk.

Nálunk jártak a Varázskarika Tagóvoda óvodásai2017.12.06

Nagyszerű napunk volt, mert nálunk jártak a Varázskarika Tagóvoda óvodásai. :) Kedves műsorukat gondozottaink nagy örömmel hallgatták. Nem csak műsort, de saját készítésű ajándékot is hoztak. Műsoruk annyira jól sikerült, hogy a Mikulást is idecsalták vele. Ha pedig már itt volt, ő is megajándékozta a csöppségeket:)

Erzsébet-Katalin napot tartottunk! 2017.11.29

November második felében, minden évben Erzsébet-Katalin bált tartunk. Vendég zenésszel, Látogatóinkkal, igen jó hangulatú délutánt töltöttünk el, lakóink nagy örömére. Kellemes uzsonnát követően köszöntöttük novemberben névnapjukat tartó Erzsébet, Katalin, Károly, Imre, Jenő nevű lakóinkat, illetve egyetlen szülinapos lakónkat, Modok Karcsi bácsit. A délután hátra levő részében táncoltunk, ameddig bírtuk szusszal.

Halloween :)2017.10.25

Idén sem maradtunk ki a Halloweenre készülésből. Gondozóházi foglalkozás keretén belül, gondozónők óvó felügyelete és segítsége mellett sikerült ilyen szép, mosolygós-rémisztő tököket faragni. Lakóink nagyon élvezték ezt a tevékenységet, a sikerélmény pedig az arcukra volt írva. :)

Szüreti mulatság a Gondozóházban 2017.09.292017.10.01

A szüreti mulatság is évente megtartott, de méltán szeretett programunk. Az utolsó, még meleg szeptemberi napsütéses napok egyikén, jó hangulatban lehetünk együtt a kertben. Mi is úgy tartjuk, hogy az ősz egy második tavasz, ahol minden levél virággá változik. :) Ilyenkor már édes a szőlő, egy kis must- vagy borkóstolót is tartunk és a kertben fogyasztjuk el bográcsban készült vacsoránkat. A délutánt a kertben felszolgált uzsonnával nyitottuk, megkóstoltuk a szőlőt, finom pogácsával. Hagyomány szerint felköszöntöttük, ezúttal a szeptemberben névnapjukat ünneplő Mária és Edit nevű lakóinkat. Ezt követően egy kis játékra invitáltunk mindenkit. Minden asztalnál, megadott szavak felhasználásával kellett verset írni. Nagyon sok jó vers született. A zsűri igen nehéz helyzetben hozta meg a döntését. Az első három helyezett verset író asztaloknál ülő gondozottak zsákbamacska ajándékot húzhattak maguknak. Verset szavalt Kovácsné Zsóka gondozónő és Kiss Arnold gondozó, nótákat énekelt és zenei aláfestést biztosította Kremsner József Művész úr. Idén, rendkívül finom vörösboros marhapörkölt került a tányérokba, ami mindenkinek nagyon ízlett. A délután végén jót táncoltunk, majd a dolgozók közösen nótákat énekeltek, végül ők is megkóstolták a pörköltet.

Angyalfoki utcabálon jártunk 2017.08.272017.09.02

2017. 08. 27-én, vasárnap, a Dagály utca ismét színes forgataggá alakult. Mesés népzenei és néptánc programok mellett egész napos gyermekműsorokat, sportbemutatókat láthattunk. Különböző civil szervezetek is bemutatkoztak. Volt minividámpark, de még főző verseny sem maradt ki! Mi is sétáltunk, nézelődtünk egyet. Jól éreztük magunkat.

  1 / 4   > >>
Archív lapok