Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2018. Április
HKSzeCsPSzoV
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Támogatók

Galéria2017.05.11

Álarcos jelmezbál a Gondozóházban2018.03.17

Ha február, akkor farsangolunk! Idén is sok gondozott és dolgozó öltözött maskarába, így búcsúztattuk a telet. Vidámság és kacagás kísérte a jobbnál jobb jelmezes produkciókat. Láttunk száguldó trabantot, vánszorgó porschét, diákokat, tanárokat, vicces takarítónőket, humoros éttermi, majd adóbevallási jelenetet. Énekelt nekünk a gondozónők gospel kórusa de nem hiányozhatott a cirkuszi produkció, de még a pápa sem. Ettünk fánkot, mert anélkül nem farsang a farsang, majd a műsor végén táncoltunk, kifulladásig :)

Karácsonyi ünnepség volt a Gondozóházban2018.01.12

Végre ez a nap is eljött. Nagyon vártuk, mert szerintünk a karácsony az év egyik legszebb ünnepe. Meghitt, szeretetteljes, bensőséges. Gondozóházunkat lakóink segítségével, nagy örömmel díszítettük, miközben és szívünk is ünneplőbe öltözött. Rendkívül sok látogató jött el, hogy bent lakó szülőjével, nagyszülőjével, dédszülőjével együtt lehessen ezen a szép napon. Az ünnepséget Tóthné Urbán Ilona nyitotta meg, majd különleges műsort adott elő Ötvös Csilla, a Magyar Állami Operaház Bartók-Pásztor díjas énekesnője és vendégei : Farkas Tamás, Pogány Éva és Kiss Bernadett Vivien. Operett betétdalokat, nótákat hallhattunk, majd karácsonyi énekeket közösen énekeltünk a Művészekkel. Verseket szavalt Kovács Dóri, Kovács Ildikó gondozónő kis vendége, Mészáros Györgyné, Mária néni lakónk pedig egy ismeretlen szerző versét mondta el, A szegény favágó karácsonyfáját. Az ünnepség végén minden lakónk kezébe egy kis ajándék került, majd a vendégeinkkel együtt, az ebédlőben és az emeleti társalgóban egy kis állófogadáson ettünk-ittunk.

Nálunk jártak a Varázskarika Tagóvoda óvodásai2017.12.06

Nagyszerű napunk volt, mert nálunk jártak a Varázskarika Tagóvoda óvodásai. :) Kedves műsorukat gondozottaink nagy örömmel hallgatták. Nem csak műsort, de saját készítésű ajándékot is hoztak. Műsoruk annyira jól sikerült, hogy a Mikulást is idecsalták vele. Ha pedig már itt volt, ő is megajándékozta a csöppségeket:)

Erzsébet-Katalin napot tartottunk! 2017.11.29

November második felében, minden évben Erzsébet-Katalin bált tartunk. Vendég zenésszel, Látogatóinkkal, igen jó hangulatú délutánt töltöttünk el, lakóink nagy örömére. Kellemes uzsonnát követően köszöntöttük novemberben névnapjukat tartó Erzsébet, Katalin, Károly, Imre, Jenő nevű lakóinkat, illetve egyetlen szülinapos lakónkat, Modok Karcsi bácsit. A délután hátra levő részében táncoltunk, ameddig bírtuk szusszal.

Halloween :)2017.10.25

Idén sem maradtunk ki a Halloweenre készülésből. Gondozóházi foglalkozás keretén belül, gondozónők óvó felügyelete és segítsége mellett sikerült ilyen szép, mosolygós-rémisztő tököket faragni. Lakóink nagyon élvezték ezt a tevékenységet, a sikerélmény pedig az arcukra volt írva. :)

Szüreti mulatság a Gondozóházban 2017.09.292017.10.01

A szüreti mulatság is évente megtartott, de méltán szeretett programunk. Az utolsó, még meleg szeptemberi napsütéses napok egyikén, jó hangulatban lehetünk együtt a kertben. Mi is úgy tartjuk, hogy az ősz egy második tavasz, ahol minden levél virággá változik. :) Ilyenkor már édes a szőlő, egy kis must- vagy borkóstolót is tartunk és a kertben fogyasztjuk el bográcsban készült vacsoránkat. A délutánt a kertben felszolgált uzsonnával nyitottuk, megkóstoltuk a szőlőt, finom pogácsával. Hagyomány szerint felköszöntöttük, ezúttal a szeptemberben névnapjukat ünneplő Mária és Edit nevű lakóinkat. Ezt követően egy kis játékra invitáltunk mindenkit. Minden asztalnál, megadott szavak felhasználásával kellett verset írni. Nagyon sok jó vers született. A zsűri igen nehéz helyzetben hozta meg a döntését. Az első három helyezett verset író asztaloknál ülő gondozottak zsákbamacska ajándékot húzhattak maguknak. Verset szavalt Kovácsné Zsóka gondozónő és Kiss Arnold gondozó, nótákat énekelt és zenei aláfestést biztosította Kremsner József Művész úr. Idén, rendkívül finom vörösboros marhapörkölt került a tányérokba, ami mindenkinek nagyon ízlett. A délután végén jót táncoltunk, majd a dolgozók közösen nótákat énekeltek, végül ők is megkóstolták a pörköltet.

Angyalfoki utcabálon jártunk 2017.08.272017.09.02

2017. 08. 27-én, vasárnap, a Dagály utca ismét színes forgataggá alakult. Mesés népzenei és néptánc programok mellett egész napos gyermekműsorokat, sportbemutatókat láthattunk. Különböző civil szervezetek is bemutatkoztak. Volt minividámpark, de még főző verseny sem maradt ki! Mi is sétáltunk, nézelődtünk egyet. Jól éreztük magunkat.

Lecsó parti a Gondozóházban 2017.082017.09.02

Hagyományőrző rendezvényünk a nyár végi lecsópartink. Az idő még szép, a nap süt, a kertben lenni jó, a paprika, paradicsom ízletes. Persze, hogy nem hagyhatjuk ki! :) Rendezvényünket Jósa Sándor Tanár úr celebrálta le. Visszatérő vendégzenészünk, Kremsner József gondoskodott a szokásos jó zenei aláfestésről, talpalávalókról. Felköszöntöttük az augusztusban névnapjukat tartó és a kerek születésnapjukat ünneplő lakóinkat. Finom pogácsát uzsonnáztunk, almalével koccintottunk. Egy kis agytornára is sor került, pár kérdéses kvíz formájában. A legtöbb helyes választ adó asztalnál ülő gondozottainkat csokival jutalmaztuk. Mire a nyertesek a jutalmukat megkapták, a finom lecsó is elkészült és mi egy jót ettünk belőle. A délutánt könnyed tánccal zártuk.

Nálunk járt Napsugár Anna Amatőr Jeltánc Társulata2017.07.04

2017.06.23-án, pénteken nagyon különleges élményben lehetett részünk. Napsugár Anna és Amatőr Jeltánc Társulata egy kicsit más szemszögből mutatták meg nekünk a hangok, mozdulatok szerepét. Nagyon élvezetes és különleges délutánt kaptunk ajándékba, amit lakóink és dolgozóink is rendkívül élveztek. Köszönjük szépen!

Anyák napi ünnepség a Gondozóházban 2017.2017.05.11

A Gondozóházban idén is nagy szeretettel emlékeztünk meg minden kedves Édesanyáról, Nagymamáról, Dédnagymamáról és Üknagymamáról is. Az idő nekünk kedvezett, ezért az udvaron tartottuk meg a rendezvényünket, melyen nagy örömünkre sok hozzátartozó vett részt. Az Intézetvezetőnő, Tóthné Urbán Ilona nyitotta meg a rendezvényt és köszöntötte intézményünk legidősebb édesanyját, Goron Jánosné Ilonka nénit, majd az intézet dolgozói segítségével minden kedves Édesanya (nagymama) lakónk kezébe virág és egy kis ajándék került. Dolgozók sora mondott verset, illetve több munkatársunk gyermeke is. Hargitai Éva gondozónő fia, Juhász Mátyás szavalattal, Juhász Éva gondozónő lánya, Tánczos Tímea szintén szavalattal, Tóthné Holcz Gyöngyi kisfia, Milán pedig énekkel kedveskedett az ünnepelteknek. Egyik gondozottunk, Munkácsi Sebestyénné, Ilonka néni veje, Hábetler Gyula köszöntött jelképesen minden édesanyát és mondott pár szóban visszaemlékezést Ilonka néniről, aki csodálatos anyós. :) A műsort Jósa Sándor pszichológus konferálta végig, melyen szendviccsel, aprósüteménnyel, gyümölcslével is megvendégeltünk minden lakót és látogatót. A rendezvény végén még táncra is perdültünk. :)

  1 / 3   > >>
Archív lapok